Kategoriat
Makeat jälkiruoat Voileivät ja välipalat

Mansikkapirtelö

Mansikkapirtelö on mitä ihanin herkku, varsinkin näin kesäisin kun on tuoreita kotimaisia mansikoita saatavilla. Mansikkapirtelön valmistus on nopeaa ja yksinkertaista, sitä uskaltaa kokeilla itse vaikka nuorempikin kokki. Tällä ohjeella valmistuu n.  4 annosta mansikkapirtelöä.

n. 0,5 l vaniljajäätelöä
n. 2-3 dl mansikoita
2,5 dl maitoa
(1 tl vaniliinisokeria)

1. Pilko jäätelö pienempiin paloihin ja laita tehosekoittimeen sulamaan hetkeksi.
2. Poista tuoreista mansikoista kannat ja pilko ne pienemmiksi. Jos käytät pakastemansikoita, kannattaa niitä ensin sulattaa hetki mikrossa. Laita mansikat tehosekoittimeen jäätelön joukkoon. Lisää myös halutessasi vaniljasokeri.
3. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita pirtelö tehosekoittimessa valmiiksi. Tarjoa heti.

Vastaa