Kategoriat
Piiraat ja leivonnaiset

(Joulu) pikkuleivät

Joulukuun alkuun on enää nelisen viikkoa. Ja jouluun vain 51 yötä (tai jotain sellaista) … 🙂

Jouluisilla pikkuleivillä saa kahvipöytään joulun juhlatunnelmaa jo nyt. Tällä ohjeella valmistuu n. 30 keksiä.

250 g pehmeää voita
110 g (vajaa 1,5 dl) hienoa sokeria
375 g ( reilut 6,5 dl) vehnäjauhoja

kuorrute:
75 g tomusokeria siivilöitynä
1-3 rkl kuumaa vettä
halutessasi elintarvikeväriä ja nauhoja koristeluun

1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen ja levitä leivinpaperit uunipeltien päälle.
2. Vatkaa voi vaaleaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri joukkoon vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
3. Siivilöi jauhot työtasolle ja tee niiden keskelle kuoppa. Lusikoi voiseos kuoppaan ja alusta ainekset yhteen taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile ne tangoiksi. Kiedo taikinat tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
4. Kauli taikina n. 6 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa taikinasta haluamiasi muotoja muoteilla ja nostele pikkuleivät pelleille. Jos haluat ripustaa pikkuleivät esim. joulukuuseen, tee reiät pikkuleipien päihin.
5. Paista pikkuleipiä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Suurenna tekemiäsi reikiä tarvittaessa, kun keksit ovat viellä lämpimiä. Anna keksien jäähtyä 5 minuuttia pelleillä, ennen kuin nostelet ne esim. teräsritilälle jäähtymään.
6. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja riittävästi vettä yhteen pienessä kulhossa tasaiseksi ja paksuksi tahnaksi. Lisää halutessasi tippa elintarvikeväriä. Pursota kuorrutetta jäähtyneille kekseille ja halutessasi pujota niihin nauhat.

Vastaa