Kategoriat
Makeat jälkiruoat

Kermanekut eli Wanhan ajan karkit

Kermanekut olivat aikanaan eräs harvoista karkeista joita oli lapsille (ja miksei aikuisillekin) tarjolla.

Kermanekkuja tehtiin ennen kauppojen karkkihyllyjen kulta-aikaa, tosin muistan itsekin joskus nappulana näitä tehneeni. Helppoa tehdä ja erittäin hyvää.

Muista kuitenkin olla varovainen sillä sokerimassa on hyvin kuumaa ja siitä saa pahoja palovammoja jos sitä pääsee kuumana iholle. Voit halutessasi kääriä nekut koristeellisiin kiiltopapereihin tms. kun ne ovat jäähtyneet. Voit käyttää nekkuja myös vaikka kakun koristeeksi.

300 g sokeria
1 dl kermaa

1. Sokeri ja kerma keitetään paistinpannussa, ensin kuohuilevaksi, sitten kuivaksi rakeiseksi seokseksi ja lopuksi tahmeaksi lankailevaksi massaksi, joka on ruskeaa. Seosta täytyy sekoittaa muovilastalla kokoajan, ettei se pala.
2. Tee leivinpaperista pieniä tötteröitä joihin kaadat massan, huolehdi että tötteröt pysyvät pystyssä tai kaada suoraan leivinpaperille levyksi josta sitten katkot pikku paloja. Erilaiset metalliset pikkumuotit voilla rasvattuna käyvät myös tarkoitukseen.

Vastaa