Kategoriat
Kasvisruoat Lisäkeruoat

Valkosipuli-kermaperunat

Valkosipuli-kermaperunat on herkullinen lisäke esim. pihville, lihamurekkeelle tai paistetuille nakeille. Valkosipuli-kermaperunat voit tietenkin valmistaa myös valmiista peruna-sipuli tms. sekoituksesta, mutta parempaa tulee kun ei käytä pakasteita.

Valkosipuli-kermaperunat tehdään laakeaan uunivuokaan ja valmista tulee reilussa tunnissa. Voit jättää perunat tunnin paistamisen jälkeen hetkeksi jälkilämpöön (uuni pois päältä) jotta kerma varmasti imeytyy kokonaan perunoihin.

n. 15-20 perunaa
12-14 valkosipulinkynttä
suolaa tai yrttisuolaa
4 dl kuohukermaa

1. Pese ja kuori perunat. Kasta veteen ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Paloittele tai raasta valkosipuli pieneksi silpuksi.
3. Lado perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain. Laita jokaisen kerroksen väliin murskattua valkosipulia, suolaa ja rouhittua mustapippuria.
4. Kaada kerma perunoiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin ajan.

Yksi vastaus aiheeseen “Valkosipuli-kermaperunat”

[…] 1. Leikkaa filee kahteen osaan ja tee molempiin syvät viillot terävällä veitsellä. 2. Täytä fileet juustoraasteella ja sido ne kalastajalangalla. 3. Sulata voi paistinpannulla ja purista siihen valkosipulinkynnet. 4. Ruskista fileet pannulla. 5. Hiero fileiden pintaan sitruunamehu ja mausteet. 6. Laita fileet paistopussiin ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 40 min. 7. Ota fileet pussista, säästä paistoliemi ja irrota kalastajalangat varovasti. 8. Mittaa ja siivilöi paistoliemi ja lisää vettä siten että nestettä on kokonaisuudessaan 3 dl. 9. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan, kuumenna samalla sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. 10. Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa fileen ja kastikkeen kera esim. valkosipuliperunoita. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *