Kategoriat
Makeat jälkiruoat Voileivät ja välipalat

Aurinkoinen aamiainen

5 dl maustamatonta jogurttia
sokeria
vaniljasokeria
raastettua sitruunan kuorta
1-2 appelsiinia (tai 2-3 mandariinia)
n. 1 dl mysliä

1. Mausta jogurtti hivenellä sokeria, vaniljasokeria ja raastetulla sitruunan kuorella. Sitruunan tulee olla huolellisesti pesty esim. juuresharjalla juoksevan veden alla ennen raastamista. Raasta kuoresta vain keltainen osa, älä käytä kuoren sisäpinnalla olevaa valkoista kerrosta.
2. Kuori appelsiini huolellisesti ja erottele lohkot. Pilko suurin osa lohkoista pieniksi paloiksi, mutta säästä muutamia lohkoja koristelua varten. Lisää appelsiinipalat ja mysli jogurttiseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Kaada seos annoslaseihin. Koristele annokset säästetyillä appelsiinin lohkoilla. Tarjoa heti.

Vastaa