Kategoriat
Intia

Currykastike

1 sipuli
1/2-1 rkl currya
öljyä
2 dl lihalientä
2 tl maissijauhoja
tilkka vettä
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua

1. Kuullota pieneksi hienonnettu sipuli curryn kera öljyssä pehmeäksi.
2. Lisää lihaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja suurusta liemi pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla maissijauhoilla.
3. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja muutamalla tipalla sitruunamehua. Tarjoa kastike kuumana.

Yksi vastaus aiheeseen “Currykastike”

[…] 1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. 2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Valele ne kauttaaltaan marinadilla ja jätä maustumaan jääkaappiin n. 10 minuutin ajaksi. 3. Valuta marinadi lihan pinnasta ja leikkaa viipaleet suikaleiksi. Leikkaa kuoritut sipulit ja purjot samoin suikaleiksi. 4. Huuhdo ja valuta pavunidut juoksevan veden alla siivilässä. 5. Kuumenna padassa tai pannussa 2-3 rkl öljyä ja laita siihen lihasuikaleet. Ruskista niitä kuumassa nopeasti, jotta liha ei kuivuisi. Sekoittele paistamisen aikana. 6. Mausta liha, lisää sipulit, purjo ja pavunidut ja jatka sekoittelua n. 1-2 min. Kaada loppu marinadi padan mausteeksi ja kuumenna ruoka ennen tarjoamista. Tarjoa lisäkkeenä riisiä, kirpeän makeita hedelmäsäilykkeitä, mangopikkelsiä ja currykastiketta. […]

Vastaa