Kategoriat
Kastikkeet

Tiikerinmaito

1/2 l (kalaruodoista keitettyä) kalalientä
n. 10 g tuoretta inkivääriä
lehtisellerin varsi
korianterin oksia
(hiven Maizenan vaaleaa kastikesuurustetta)

1. Lisää kalaliemeen raastettua tai paloiteltua inkivääriä, varsiselleriviipaleita ja korianterin oksia.
2. Keitä lientä kunnes jäljellä on n. puolet.
3. Siivilöi liemi ja keitä sitten vielä hieman kokoon. Tarkista maku ja suurusta, jos liemi tuntuu liian juoksevalta. Tarjoa cevicen kanssa jäähtyneenä. Tiikerinmaitoon voi kastaa myös paahtoleipää, bataattia ja perunaa.

Yksi vastaus aiheeseen “Tiikerinmaito”

[…] 1. Poista kalafileistä ruodot ja leikkaa fileet nahkaa vasten ohuiksi siivuiksi. 2. Mittaa laakeaan astiaan suola. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, pieneksi paloiteltu chili ja paprika sekä lehtiselleri. Ripottele päälle pippuria ja korianteria. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti. 3. Anna kalaviipaleiden maustua seoksessa viileään laitettuna n. 30 min. 4. Puserra limeteistä niin paljon mehua että kalafileet peittyvät. Sekoittele vähän ja siirrä uudelleen viileään. 5. Anna kalapalojen kypsyä limetti-mausteseoksessa, kunnes liha muuttuu valkoiseksi (n. 3 tuntia). Cevicen voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Valuta mehu pois ennen tarjoamista. 6. Tarjoa cevicen kanssa keitettyjä perunoita, bataattia ja maissia. Tuore korianteri, ohuet punasipulisiivut, salaatinlehdet ja paahtoleipä kruunaavat aterian. Valutetun cevicen voi painella myös rengasmuotin sisään, jolloin ympärille on helppo asetella tarvittavat lisäkkeet näyttävästi. Perulainen tapa on tarjota cevicen kastikkeena tiikerinmaitoa. […]

Vastaa