Kategoriat
Ruokakoulu

Gulassi

Gulassi sanan kuullessasi ajatukset menevät varmasti Unkariin – katso ruokasafarin Unkari reseptit. Gulassi on Unkarin kansallisruoka, josta on olemassa lukuisia erilaisia muunnoksia muhennoksista keittoihin. Katso ruokasafarin gulassi resepti.

Kerrotaan että yhdeksännellä vuosisadalla, kun madjaarit saapuivat nykyiseen Unkariin, heillä oli muonana kuivattuja lihapaloja. Mihin tahansa he menivätkin, he valmistivat niistä ruoaksi maukasta keittoa. Myöhemmin tulivat maahan turkkilaiset ja toivat mukanaan paprikan.

Näin kehittyi vähitellen paimentolaisten yksinkertaisesta keitosta gulassi – ruoka jossa on runsaasti lihaa, paprikaa, tomaattia, sipulia ja monesti myös perunoita. Lisäksi gulassi myös yleensä maustetaan voimakkaasti.

Mm. Raholan sivuilta löydät lisätietoa gulassista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *