Kategoriat
Kiina

Pähkinäbroileria kiinalaiseen tapaan

noin 350 g broilerin rintafileetä
1 munanvalkuainen
1 tl suolaa
1 tl seesami- tai maapähkinäöljyä marinadiin
2 tl maissijauhoa
3 dl kanalientä fondista
2 tl seesami- tai maapähkinäöljyä paistamiseen
50 g cashewpähkinöitä
1 rkl riisiviiniä tai sherryä
1 rkl soijakastiketta
kevätsipulia tai purjoa

1. Leikkaa broilerinliha noin sentin paloiksi ja siirrä kulhoon. Lisää päälle munanvalkuainen, suolaa, öljyä ja maissijauhoa. Sekoita hyvin kahdella lusikalla nostellen. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
2. Kuumenna kanaliemi vokkipannulla tai laakeassa kattilassa. Nosta broileripalat kiehuvaan liemeen ja sekoita, että palat pysyvät irrallisina. Kypsennä viitisen minuuttia ja nosta lihapalat valumaan reikäkauhalla.
3. Kaada liemi pois ja pyyhkäise vokkipannu tai kattila talouspaperilla. Kuumenna, lisää öljyä ja hetken kuluttua pähkinät. Kääntele noin minuutin ajan. Mausta riisiviinillä tai sherryllä sekä soijakastikkeella.
4. Kumoa joukkoon broileripalat ja paista sekoitellen parin minuutin ajan. Leikkaa ruoan pinnalle lopuksi kevätsipulia tai purjosuikaleita.
5. Tarjoa keitetyn riisin ja pikapaistetun tai höyrytetyn kiinankaalin tai kypsennettyjen pakastevokkivihannesten kanssa.

Vastaa