Kategoriat
Kalaruoat

Tilli-pestosilakat

500 g tuoreita silakkafileitä

Liemi:
1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
5 1/2 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl sokeria

Kastike:
3/4 dl (45 g) kuorittuja manteleita
n. 2 dl (75 g) hienonnettua tilliä
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 rkl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl sitruunanmehua

1. Halkaise silakkafileet selkää pitkin ja leikkaa pois selkäevä piikkeineen. Sekoita liemen ainekset ja pane fileet väljästi liemeen vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli. Fileet ovat kypsiä kun liha on kauttaaltaan valkoista ja läpikuultamatonta.
2. Valuta fileet hyvin siivilässä. Jauha mantelit hienoksi jauheeksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää tilli, suola ja pippuri, jauha hienoksi. Lisää koneen käydessä öljy ohuena nauhana, parmesaaniraaste ja sitruunamehu. Jos kastike on kovin sakeaa, lisää hiukan vettä tai öljyä.
3. Purista ylimääräinen kosteus pois fileistä ja sekoita fileet tillipeston joukkoon. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Koristele tuoreilla tillinoksilla.

Vastaa