Kategoriat
Kalaruoat

Juustoiset silakkapihvit

700 g silakkafileetä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
ohuita emmentalviipaleita
ruisjauhoja
rypsiöljyä

1. Levitä puolet silakkafileistä laudalle. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
2.Levitä juustoviipaleet fileille ja pane toinen filee päälle nahkapuoli ylöspäin. Voitele emaloitu uunipelti öljyllä. Voit käyttää pellillä myös leivinpaperia.
3. Kasta pihvit ruisjauhoon ja nosta ne sitä mukaa uunipellille. Pane pihvit 220-asteiseen uuniin. Paistoaika on 20 minuuttia. Tarjoa pihvien kanssa esin. hienonnetulla pinaatilla höystettyä perunamuusia.

Syksyllä silakan ravintoarvot ja rasvapitoisuus ovat parhaimmillaan. Silloin voi tehdä muhevia silakkapihvejä. Kevätkutuinen silakka kannattaa mieluimmin paistaa kokonaisena. Silakkapihvien paistaminen onnistuu hyvin uunissa. Pihveistä tulee yhtä maukkaita ja käryä tulee vähemmän. Jos pihvit kypsentää leivinpaperin päällä, pellin puhdistaminen on helppoa.

Vastaa