Kategoriat
Keitot

Kesäkeitto

Kesäkeitto on ruoka jota osa jopa inhoaa. Itse olen aina pitänyt kesäkeitosta, vaikka en nappulana mikään kasvisten ylin ystävä ollutkaan. Omat lapseni ovat saaneet kesäkeittoa säännöllisesti ja aina on maistunut.

Tämä on helppo ja nopea ruoka, lisänä maistuu esim. tuore leipä. Parhaimmalta kesäkeitto maistuu tuoreista kasviksista tehtynä, mutta voit toki käyttää pakastevalmisteita. Esim. Rainbow-tuotemerkillä myydään 250 g pussia porkkana-kukkakaali-herne sekoitusta. Yksi sellainen riittää tähän reseptiin.

2 porkkanaa
1/2 pieni kukkakaali
1 dl herneitä
4 perunaa
5 dl vettä
1 tl suolaa

persiljaa, tilliä

Suurus:
1 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa

1. Kuori, puhdista ja paloittele kasvikset. Lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
2. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä eli n. 10 min.
3. Sekoita jauhot maitoon ja lisää suurus keittoon. Hauduta vielä n. 10 min. Sekoita välillä.
4. Ripottele pinnalle persilja- ja tillisilppua.

Vastaa